Home »

Jul 17, 2016

Tips mengurangkan buasir

Tips mengurangkan buasir


Ubah corak pemakanan
Utama sekali, anda perlu ubah corak pemakanan. Ambil makanan yang tinggi serat seperti buah-buahan, bijirin dan sayur-sayuran setiap hari. Lembut dengan kandungan air yang banyak, anda tidak akan alami lagi masalah najis keras sehingga menyebabkan sembelit.

Minum air dengan kerapCairan dalam badan membantu mengelakkan masalah sembelit.

Jangan berdiri atau duduk terlalu lamaIni kerana ia memberi penekanan pada perut dan salur darah. Sesekali rehatkan diri agar otot perut juga dapat berehat. Lakukan senaman dengan kerap agar semua otot badan dapat meregang dengan sihat.

Jangan meneran dengan kuatIngat, elak meneran dengan kuat kerana ia memberi tekanan pada saluran venus di kawasan dubur. Tekanan yang kuat menyebabkan ia bengkak dengan cepat.

Jangan tahan jika ingin membuang air besarJika terasa ada keinginan untuk membuang air, jangan tahan atau melengah-lengahkannya. Najis akan jadi kering dalam dubur dan susah untuk dikeluarkan.

Jangan melengah-lengahkan untuk mendapatkan rawatanIni kerana buasir boleh menyebabkan komplikasi seperti tisu mati dan lemah anggota badan akibat tidak mendapat penjagaan yang sewajarnya.

Jom amalkan Qaseh Gold Adinda untuk mengurangkan buasir. Kerana dalam Adinda terdapat ramuan manjakani yang boleh membantu mengurangkan buasir.

Untuk tempahan, klik DISINI


Perkongsian ilmu tanpa batasan,
Stokis Qaseh Gold Skudai
019-6558504

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...